Iată că există o modalitate ușoară de a introduce sucul de ghimbir în dieta ta zilnică, fără a fi nevoie să-l prepari singur.
Este sucul de ghimbir bun pentru tine?
Ghimbirul are multe beneficii pentru sănătate care merită subliniate. Iată o listă scurtă provenită din ultimele cercetări:
- Efecte analgezice (osteoartrita)
- Antiinflamator
- Antigreață (în special în timpul sarcinii)
- Antioxidant
- Chimioterapia a provocat vărsături
- Dismenoree
- Controlul glicemiei
- Îmbunătățiri ale tensiunii arteriale
- Efect pozitiv asupra lipidelor din sânge
- Greață postoperatorie
- Gestionarea greutății corporale
Care este cel mai sănătos mod de a consuma ghimbir?
Ghimbirul este popular ca suc, condiment și medicament pe bază de plante. Ghimbirul proaspăt e folosit ca remediu tradițional pentru a calma durerea, greața și vărsăturile. În interiorul rizomului de ghimbir se află peste 400 de compuși benefici pentru sănătate, inclusiv vitamine și minerale.
Poți presa ghimbir la rece?
Sigur, este posibil să presați ghimbirul la rece. Adevărata întrebare este, ar trebui? Sucul de ghimbir presat la rece presupune multă muncă. Este scump. Este perisabil. Este nepasteurizat (poate conține microbi dăunători care te-ar putea îmbolnăvi).
De ce sucul de ghimbir pasturizat este mai bun pentru sănătatea ta
Încălzirea ghimbirului îl poate face mai bun, potrivit cercetărilor. Căldura îmbunătățește calitățile antiinflamatoare ale ghimbirului. Când încălziți ghimbirul, apar mai mulți compuși care pot opri inflamația din organism. Cel mai bun suc de ghimbir este pasteurizat rapid – un proces scurt și delicat care menține aroma și compușii valoroși și sănătoși găsiți în ghimbir, eliminând în același timp microorganismele.
Poți să bei suc de ghimbir pur?
Da, sucul pur de ghimbir este un plus delicios la un cocktail sau un smoothie. Dar, nu este ca sucul de portocale pe care îl bei la pahar. Descoperă mai jos cât suc de ghimbir ar trebui să bei.
6 moduri delicioase de a folosi suc de ghimbir
- Faceți acadele cu ghimbir
- Condimentează-ți smoothie-ul
- Realizați un elixir de sănătate amestecând ghimbir și turmeric
- Înlocuiți în rețetele preferate ghimbirul ras (1:1)
- Creați un cocktail acasă
Cât suc de ghimbir ar trebui să beau pe zi?
O porție de suc de ghimbir este de 2 linguri. Fiecare porție de suc de ghimbir conține în medie 37,500 mg de ghimbir, inclusiv 17 mg de 6-gingeroli și 3 mg de 6-shogaoli – doi dintre cei mai puternici constituenți găsiți în ghimbir.
E de reținut că extractele, pulberile uscate și alte preparate din ghimbir sunt mai concentrate decât sucul de ghimbir. Consultați-vă medicul cu privire la cât de mult ghimbir ar trebui să consumați pe zi.
Este OK să bei ghimbir în fiecare zi?
Ghimbirul face parte din tiparele de alimentație de zi cu zi în locuri din întreaga lume – este chiar proclamat a fi cel mai des consumat condiment din lume. Studiile arată că compușii din ghimbir aduc beneficii sănătății umane.
Cum se face sucul The Ginger People?
Făcut din ghimbir cultivat în mod sustenabil, sucul de ghimbir organic 99% pur este proaspăt presat folosind un proces brevetat pentru a reține activele valoroase care se găsesc în ghimbirul proaspăt. Sucul nostru este pasteurizat rapid (cunoscut și sub numele de pasteurizare de scurtă durată la temperatură înaltă. Prin tratament termic, gingerolii sunt transformați în shogaoli corespunzători. Atât gingerolii cât și shogaolii au acțiuni benefice asupra sănătății.
Care este cel mai bun mod de a bea sucul de ghimbir?
Agitați bine înainte de utilizare – este nefiltrat (vrem să ne asigurăm că toate lucrurile bune sunt incluse). Dati la frigider dupa deschidere.
Pentru cea mai proaspătă aromă, utilizați în decurs de 2 luni.
În sfârșit, ghimbirul este ușor de folosit!
Încearcă azi!
Referințe:
- Ginger on human health: a comprehensive systematic review of 109 randomized controlled trials. Nutrients 2020 Jan; 12(1): 157.
- Pharmacokinetics of 6-gingerol, 8-gingerol, 10-gingerol, and 6-shogaol and conjugate metabolites in healthy human subjects. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev 2008 17(8): 1930-1936.
- Optimized heat treatment enhances the anti-inflammatory capacity of ginger. Int J Food Prop 2016 May 4; 1884-1898.
- Orally consumed ginger and human health: an umbrella review. Am J Clin Nutr 2022 June; 115(6): 1511-1527.